Start med at vaske græskarret godt, og skær det ud i tern. Det behøver ikke at blive skrællet, hvis det er rengjort. Kom ternene i en gryde og hæld vand i indtil de er dækket. Kog det indtil det er mørt. Det tager 20-25 minutter afhængig af størrelsen på ternene.
Når græskarret er kogt hældes vandet fra. Mos det med en gaffel, og lad det køle af til det er ca. 30 grader.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Rør gær, kærnemælk, honning, solsikkeolie og græskarmos sammen indtil gæren er opløst.
Start med at røre al grahamsmel i. Rør det sammen indtil det har en grødet konsistens.
Tilføj hvedemel lidt af gangen, mens dejen røres sammen. Jeg bruger min røremaskine til dette.
Tilføj salt som det sidste.
Dejen slipper ikke nødvendigvis skålens sider, da den er en lille smule våd. Det gør ikke noget, de er nemme at forme alligevel.
Jeg rører dejen sammen i ca. 5-6 minutter på middel hastighed.
Lad dejen hæve i ca. 30 minutter
Form bollerne med en smule med på bordet og på hænderne, og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter. Jeg får ca. 20 boller ud af denne opskrift, og de vejer 86-87 gram pr. stk.