Pasta med græskarsauce

Pasta med græskarsauce

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • 200g rå græskar
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 120g friske tomater
  • 20g smør
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 dl pastavand
  • Salt og peber
  • 300g pasta
  • Parmesan til pynt
  • Start med at skære alle grøntsagerne ud. Løg og hvidløg skæres i skiver, græskar skæres ud i små tern, og tomater i grove stykker. Husk at hokkaido kan spises med skræl på, bare den er vasket rigtig godt.
  • Sæt vand over til pastaen. Jeg foretrækker at bruge en type pasta, som kan samle en masse god sauce. Som f.eks. Rummo Fusilli No. 48. Kog pastaen efter pakkens anvisning. Husk at salte vandet. Det må godt være lidt på slum. Jeg bruger ca en spiseskefuld til 1,5-2 liter vand.
  • Fyr smør på panden, og lade det bruse op. Tilsæt løg og hvidløg og lade det brune af indtil løgene er gennemsigtige. Græskar og tomater hældes nu også på panden og brunes af i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt madlavningsfløde til panden og skru ned på lavt blus.
  • Når pastaen er kogt tilsættes 2 dl af vandet fra pastaen til panden med saucen.
  • Lad det hele simre på lavt blus, indtil græskarret er kogt helt mør, og blend det hele sammen.
  • Hæld resten af vandet fra pastaen, og hæld pastaen ned i saucen.
  • Bland det godt sammen, så pastaen kan suge saucen til sig, og riv parmesan udover. Har ikke sat en mængde på parmesanosten, da det klart er en smagssag.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *