Græskarcookies med hvid chokolade
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
- 100g smør
- 75g rå græskar*
- 120g sukker
- 130g mel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk natron
- 1/2 tsk flagesalt
- 75g hvid chokolade
- Start med at tænde ovnen på 175 grader.
- Skær græskar ud i tynde skiver eller små chunks, og sæt det i ovnen. Husk at hokkaido kan spises med skræl på, bare den er vasket rigtig godt. Med det samme sættes smør til at smelte i en gryde. Det skal nemlig nå at køle af, inden det skal bruges.
- Bag græskarret indtil det er gennembagt, det tager cirka 5-10 minutter alt afhængig af størrelsen på græskar stykkerne. Når de er gennembagt skal de også køle af.
- Blend den afkølede græskar sammen med den afkølede smør indtil det er en homogen masse. Der skal ikke være store stykker af græskar tilbage.
- Herefter er det rimeligt simpelt. Alle ingredienserne blandes sammen i en stor pærevælling.
- Cookiedejen er nu klar til blive trillet til kugler. Der bliver ca. 10 kugler på 45-50g hver.
- Når jeg afbager mine cookies, sætter jeg dem ind i ovnen som runde kugler. Bager dem i 5 minutter, tager dem ud og giver dem et lille tryk. De flader nemlig ikke selv så godt ud, og ved at gøre det på denne måde synes jeg, at de får det helt rigtige “cookie udtryk”. Efter jeg har givet dem et tryk, får de 5 minutter mere i ovnen.
- Hvis dette bliver for omstændigt for dig, så kan du også give dem et tryk inden de overhovedet kommer i ovnen, og derefter bage dem i ca. 10 minutter.
*Hvis du tilfældigvis har bagt græskar liggende, så svarer de 75g rå græskar til ca. 45-50g bagt græskar.