Koldhævede boller med græskar
FORBEREDELSESTID: 15 MINUTTER | TILBEREDELSESTID: 18-20 MINUTTER | SAMLET TID: 35 MINUTTER |
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
- 5g gær
- 500g vand
- 200g revet græskar
- 425g hvedemel
- 100g grahamsmel
- 50g solsikkekerner
- 10g honning
- 14g flagesalt
- Første step er meget simpelt. Rør gær ud i vandet, og tilføj resten af ingredienserne. Husk at hokkaido kan spises med skræl på, bare den er vasket rigtig godt.
- Lad dejen stå på køkkenbordet i en halv times tid, så gæren kan få lov til at komme i gang.
- Sæt dejen på køl natten over.
Afbagning:
- Ovnen skal startes op på varmluft og 275 grader.
- Jeg bager bollerne på mit bagestål, men en pizzasten eller to bageplader sat sammen kan også gøre det. Hvad end du bruger, skal sættes ind i ovnen, når den startes. Samtidig skal der også sættes et fad eller andet ind, som kan bruges til at danne damp i ovnen(hvis man ikke er så heldig, at man har en ovn med en indbygget dampfunktion).
- Lad ovnen og alt indeni varme op i ca. 30 minutter.
- 5 minutter inden ovnen er varm, sættes 4-500 ml vand over at koge. Når bollerne skal ind i ovnen skal du have ca. 4-500 ml kogende vand klar.
- Bollerne formes med to våde skeer på et stykke bagepapir. Sørg for at få lidt højde på bollerne, så de ikke er helt flade. Jeg får ca. 12 boller ud af en enkelt portion.
- Før bollerne ind på det varme bagestål, pizzasten eller plade. Hvis du ikke lige har en spade eller andet til at føre bollerne ind i ovnen, skal du tage det varme stål, sten eller plade ud, og forme dem direkte på det.
- Inden du lukker lågen skal du hælde kogende vand i fadet, som har varmet op sammen med ovnen. Pas på, det damper MEGET.
- Skru ovnen ned på 200 grader, og bag bollerne i 6-7 minutter med damp, og tag derefter vandet ud.
- Skru ovnen op på 225, og bag dem i 8-12 minutter mere. De skal bages relativt hårdt af, for at de forbliver sprøde.