Banankage
Denne banankage er super simpel – præcis som min bedstemor lavede den. Som regel går jeg ikke af vejen for en god chokoladeganache, men hvis min banankage skal være helt efter bogen, så er det bare med smeltet chokolade på toppen. Pålægschokolade eller Marabou klarer jobbet til UG.
FORBEREDELSESTID: 20 MINUTTER | TILBEREDELSESTID: 3O MINUTTER | SAMLET TID: 50 MINUTTER |
Ingredienser:
- 250g sukker
- 2 æg
- 125g smeltet smør
- 4 meget modne bananer
- 1/2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 150g mel
Fremgangsmåde:
- Pisk sukker og æg sammen i en skål i ca. 30 sekunder. Det skal ikke piskes lyst og luftigt, det skal bare piskes sammen.
- Tilsæt den smeltede smør, og rør det ind i blandingen med sukker og æg. Smørret må ikke være alt for varmt, når det hældes i.
- Bananerne moses på en tallerken ved siden af og røres i dejen.
- Mel, bagepulver og vaniljesukker sigtes i skålen, og røres i.
- Dejen hældes i en form der er 20×25, og bages på 180 grader ved over- og undervarme.
- Med det samme kagen er taget ud af ovnen, lægges der chokolade efter eget valg på toppen. Efterhånden som det smelter, smøres det ud på hele kagen.