Bolognese

Bolognese

4 PERSONER

FORBEREDELSESTID: 30 MINUTTER TILBEREDELSESTID: 2,5 TIMERSAMLET TID: 3 TIMER

Ingredienser:

  • 3 stængler bladselleri
  • 3 gulerødder
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2,5 dl rødvin
  • 250g svinefars
  • 250g oksefars
  • 3 dl vand
  • 3 dåser flåede tomater(
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk brun farin
  • 1 spsk olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Start med at skære alle grøntsagerne ud i små tern. Jeg foretrækker, at det er meget små tern, så det tager mig  cirka 30 minutter at skære det hele ud. Sæt dem til side.
  • Kom  1 spsk olie i en gryde, og skru op på høj varme.
  • Når olien er varm hældes okse- og svinefars ned i gryden.
  • Det er vigtigt at alt væsken får lov til at forsvinde helt fra kødet. Det tager ca.  10-15 minutter, men det giver en god smag. Lad det gerne brænde en lille smule fast i bunden af gryden. Det skal nok løsne sig, når der bliver tilsat væske senere i opskriften.
  • Når kødet er brunet af, skal paprika og spidskommen tilsættes, så det kan få noget hård varme med kødet.
  • Derefter tilsættes grøntsagerne. Lad dem brune af i et par minutter.
  • Tilsæt vinen, og lad den koge ind. Rør godt rundt, så det der sidder fast i bunden af gryden løsner sig.
  • Hæld et glas op til dig selv, mens det koger ind i gryden.
  • Herefter tilsættes tomater og vand. Det er vigtigt at bruge flåede tomater, der er i god kvalitet. Jeg bruger gerne tomaterne fra Coppola, der forhandles i Kvickly og Superbrugsen. Kvaliteten spiller ind i forhold til konsistensen på den endelige bolognese. Det bliver en noget mere vandet affære, hvis du bruger de billige hakkede tomater fra netto.
  • Nu skal det simre under låg  i 2 timer på lavt blus.
  • Efter de 2 timer tilsættes den brune farin og tilsmages med salt og peber  salt og peber
  • Bolognesen kan eventuelt jævnes med en smule majsstivelse, hvis den er meget vandet.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *