Græskarsnurrer
20 snurrer
Bær over med mig, fremgangsmåden er en smule lang.
Dej:
- 50g gær
- 100g smør
- 2,5 dl mælk
- 1 æg
- 510-520g hvedemel
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
Fyld:
- 400g rå græskar
- 50g smør
- 60g farin
- 60g sukker
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk kanel
1 æg til pensling
- Start med at vaske græskarret godt. Skær det i tern, og hæld ternene i en gryde. Hæld vand i gryden indtil ternene er dækket. Kog indtil græskarret er mørt. Det tager 20-25 minutter afhængig af størrelsen på ternene.
- Når det er kogt hældes vandet fra, og det moses med en gaffel eller en blender. Tilføj smør, så det smelter i den varme græskarmos.
- Tilføj farin, sukker, kardemomme og kanel. Rør det hele sammen, og sæt det på køl indtil det skal bruges.
- Nu skal dejen sættes i gang. Start med at smelte smør, så det kan nå at køle af. Når det er smeltet hældes mælken ned i den varme smør. Det skal være omkring 30 grader, inden du er klar til næste step.
- Smuldr gæren ned i din røreskål, og hæld den lune smør og mælk ned i skålen. Rør rundt indtil gæren er opløst.
- Tilføj æg og rør rundt.
- Nu hældes mel, sukker og salt ned i skålen, og dejen røres sammen.
- Jeg ælter den på min røremaskine, indtil dejen samler sig om dejkrogen. Det tager 4-5 minutter på middel hastighed.
- Dejen skal ikke hæve nu, så nu skal den rulle ud.
- Del dejen i 2 og gentag følgende proces med begge dejklumper. Rul den ene ud i et rektangel(ca. 50x25cm) og smør halvdelen af fyldet ud over dejen.
- Fold en tredjedel af dejen ind over midten, og gør det samme med den anden side, så det bliver et rektangel med 3 lag.
- Skær dejen i strimler, der bliver ca. 10 strimler.
- Snor strimlerne rundt om sig selv, og placer dem på en bageplade.
- Lad dem efterhæve i 15-20 minutter, og pensl dem med æg
- Bag dem i 13-15 minutter ved 180 grader.