Bløde boller med græskar og kærnemælk

20 boller
  • 300g rå græskar
  • 50g gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 1,5 dl solsikkeolie
  • 25g honning
  • 700g fint hvedemel
  • 200g grahamsmel
  • 12g salt
  • 1 æg til pensling
  • Start med at vaske græskarret godt, og skær det ud i tern. Det behøver ikke at blive skrællet, hvis det er rengjort. Kom ternene i en gryde og hæld vand i indtil de er dækket. Kog det indtil det er mørt. Det tager 20-25 minutter afhængig af størrelsen på ternene.
  • Når græskarret er kogt hældes vandet fra. Mos det med en gaffel, og lad det køle af til det er ca. 30 grader.
  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Rør gær, kærnemælk, honning, solsikkeolie og græskarmos sammen indtil gæren er opløst.
  • Start med at røre al grahamsmel i. Rør det sammen indtil det har en grødet konsistens.
  • Tilføj hvedemel lidt af gangen, mens dejen røres sammen. Jeg bruger min røremaskine til dette.
  • Tilføj salt som det sidste.
  • Dejen slipper ikke nødvendigvis skålens sider, da den er en lille smule våd. Det gør ikke noget, de er nemme at forme alligevel.
  • Jeg rører dejen sammen i ca. 5-6 minutter på middel hastighed.
  • Lad dejen hæve i ca. 30 minutter
  • Form bollerne med en smule med på bordet og på hænderne, og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter. Jeg får ca. 20 boller ud af denne opskrift, og de vejer 86-87 gram pr. stk.
  • Pensl dem med æg.
  • Bag dem i 9-10 minutter ved 175 grader.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *