Skip to content
One pot wonder med græskar, kylling og chorizo
- 50g chorizo
- 200g kylling
- 1 spsk olivenolie
- 1 rødløg
- 1 squash
- 1 fennikel
- 2 gulerødder
- 300g rå græskar
- 2 dåser flåede tomater
- 1 dåse fyldt med vand
- 1 dåse limabønner
- 2-3 håndfulde frisk spinat
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- Salt og peber
- Start med at skære alle ingredienserne ud. Det gør resten af processen noget lettere.
- Kylling og chorizo skæres i tern.
- Rødløg, og fennikel skæres i tynde skiver.
- Squash, gulerødder og græskar skæres i tern.
- Varm olivenolien op i en mellemstor gryde.
- Svits chorizoen af i olivenolien, og tilføj kyllingen efter et par minutter.
- Kom rødløg og og fennikel ned i gryden, og svits det af, indtil løgene er blevet gennemsigtige.
- Tilføj paprika og spidskommen og rør det godt sammen.
- Resten af grøntsagerne kommes ned i gryden. Rør igen godt sammen, og svits det hele i et par minutter.
- Tilføj de flåede tomater. Fyld den ene dåse med vand og hæld det ned i gryden.
- Læg låg på gryden. Nu skal det hele stå og simre på lavt blus i ca. 30-40 minutter – alt afhængigt af størrelsen på grøntsagsternene.
- Dræn limebønnerne for lage, og skyl dem inden de hældes i gryden.
- Lad det herefter stå og simre i ca. 10 minutter.
- Smag til med salt og peber. Tilføj eventuelt mere spidskommen eller paprika, hvis du synes den kan trække det.
- Tilføj spinatbladene og læg låg på gryden indtil de er faldet sammen.
- Rør sammen og server.
- Velbekomme!