Græskarrisotto

Græskarrisotto

Ingredienser:

Fremgangsmåde:

  • 600g græskar
  • 2 skalotteløg eller 1 stort almindelig løg
  • 3 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 8-9 dl grøntsagsboullion
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1 spsk olivenolie
  • Start med at skære græskarret ud i tern, og kog det indtil det er mørt. Det tager ca. 30 minutter alt afhængig at størrelsen på ternene. Husk at hokkaido kan spises med skræl på, bare den er vasket rigtig godt. Mos det med en gaffel, eller blend det. Jeg kan personlig godt lide, at man kan se stykker af græskar i risottoen, så derfor moser jeg det.
  • Skær løgene ud i små tern
  • Hæld olivenolie på en pande, og svits løgene indtil de er gennemsigtige.
  • Tilføj risottorisene til panden. De skal også svitses indtil de er gennemsigtige. Det tager typisk et par minutter.
  • Hæld vinen på panden, og lad den fordampe helt væk, mens du rører.
  • Når vinen er fordampes tilføjes en smule af grøntsagsfonden. Jeg tilføjer ca. 1 dl af gangen.
  • Når risene har absorberet fonden, så tilføjes mere fond. Denne proces gentages indtil al fonden er brugt.
  • Den moste græskar hældes ned til risene. Lad dette simre i et par minutter.
  • Den revne parmesan tilføjes. Rør rundt, og vær sikker på at osten er inkorporeret.
  • Smag til med salt og peber.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *