Tomatbygotto

Denne ret serverer jeg ofte med stegt fisk, men den kan sagtens serveres præcis som den er med lidt rucola i bunden. Et stykke stegt kylling eller sprødstegt Serrano ville også klare sig ganske glimrende i selskab med denne tomatbygotto.

Ingredienser:

  • 1 løg 
  • 1 fed hvidløg 
  • 250g perlebyg 
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dåse cherrytomater 
  • 5 dl grøntsagsboullion 
  • 70g tomatpure
  • 1 tsk brun farin
  • evt. 1/4 dl fløde

Fremgangsmåde:

  • Start med at hakke løg og hvidløg i små stykker, og skyl perlebyggen under rindende koldt vand i ca. 1 minut. 
  • Svits løgene på panden indtil de er begyndt at blive klare.
  • Tilsæt tomatpureen, så den kan få en lille smule hård varme sammen med løgene.  
  • Tilsæt perlebyg og lad det hele svitse af på panden i 1-2 minutter.
  • Tilsæt hvidvinen og lad det koge helt ind. Det tager typisk et par minutter. Drik eventuelt et glas hvidvin imens du venter. 
  • Tilsæt cherrytomaterne og rør det hele godt sammen. 
  • Tilsæt derefter lidt af grøntsagsbouillonen – ca. 1 dl af gangen. Hver gang det meste af væsken er absorberet eller fordampet, tilsætter du 1 dl. mere. Gentag indtil al bouillonen er tilsat.
  •  Smag til med salt og peber.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *