Tomatbygotto
Denne ret serverer jeg ofte med stegt fisk, men den kan sagtens serveres præcis som den er med lidt rucola i bunden. Et stykke stegt kylling eller sprødstegt Serrano ville også klare sig ganske glimrende i selskab med denne tomatbygotto.
Ingredienser:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 250g perlebyg
- 2 dl hvidvin
- 1 dåse cherrytomater
- 5 dl grøntsagsboullion
- 70g tomatpure
- 1 tsk brun farin
- evt. 1/4 dl fløde
Fremgangsmåde:
- Start med at hakke løg og hvidløg i små stykker, og skyl perlebyggen under rindende koldt vand i ca. 1 minut.
- Svits løgene på panden indtil de er begyndt at blive klare.
- Tilsæt tomatpureen, så den kan få en lille smule hård varme sammen med løgene.
- Tilsæt perlebyg og lad det hele svitse af på panden i 1-2 minutter.
- Tilsæt hvidvinen og lad det koge helt ind. Det tager typisk et par minutter. Drik eventuelt et glas hvidvin imens du venter.
- Tilsæt cherrytomaterne og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt derefter lidt af grøntsagsbouillonen – ca. 1 dl af gangen. Hver gang det meste af væsken er absorberet eller fordampet, tilsætter du 1 dl. mere. Gentag indtil al bouillonen er tilsat.
- Smag til med salt og peber.