Dahl

FORBEREDELSESTID: TILBEREDNINGSTID: SAMLET TID:

Ingredienser:

  • 2 dåser hakkede tomater
  • 80 g røde linser
  • 3 dl vand
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk ingefær
  • Salt og peber
  • 1 spsk olie til stegning

Fremgangsmåde:

  • Start med at skære gulerødder, løg, hvidløg i små tern. Skær peberfrugten ud i strimler – jeg kan godt lide, at der er forskel i udseende og konsistens på de forskellige grøntsager.
  • Hæld olien i en gryde og varm det op ved høj varme. Når olien er varm skal alle krydderierne tilsættes, og der skrues ned på middel varme. Så hiver man virkelig smagen ud af dem. Det tager mellem 1 og 2 minutter.
  • Når krydderierne er varmet op, skal alle grøntsagerne tilsættes og brunes lidt af.
  • Derefter tilsættes de flåede tomater og ca. 1 dl af vandet. Lad dette simre i ca. 20 minutter
  • Tilsæt linserne og lad det simre i yderligere 20 minutter. Tilsæt de sidste 2 dl vand lidt hen af vejen, og giv det den konsistens, som du bedst kan lide.
  • Smag til med salt og peber. Jeg bruger typisk 1 tsk salt og en halv tsk peber.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *