Bolognese
4 PERSONER
FORBEREDELSESTID: 30 MINUTTER | TILBEREDELSESTID: 2,5 TIMER | SAMLET TID: 3 TIMER |
Ingredienser:
- 3 stængler bladselleri
- 3 gulerødder
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 2,5 dl rødvin
- 250g svinefars
- 250g oksefars
- 3 dl vand
- 3 dåser flåede tomater(
- 2 tsk paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk brun farin
- 1 spsk olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start med at skære alle grøntsagerne ud i små tern. Jeg foretrækker, at det er meget små tern, så det tager mig cirka 30 minutter at skære det hele ud. Sæt dem til side.
- Kom 1 spsk olie i en gryde, og skru op på høj varme.
- Når olien er varm hældes okse- og svinefars ned i gryden.
- Det er vigtigt at alt væsken får lov til at forsvinde helt fra kødet. Det tager ca. 10-15 minutter, men det giver en god smag. Lad det gerne brænde en lille smule fast i bunden af gryden. Det skal nok løsne sig, når der bliver tilsat væske senere i opskriften.
- Når kødet er brunet af, skal paprika og spidskommen tilsættes, så det kan få noget hård varme med kødet.
- Derefter tilsættes grøntsagerne. Lad dem brune af i et par minutter.
- Tilsæt vinen, og lad den koge ind. Rør godt rundt, så det der sidder fast i bunden af gryden løsner sig.
- Hæld et glas op til dig selv, mens det koger ind i gryden.
- Herefter tilsættes tomater og vand. Det er vigtigt at bruge flåede tomater, der er i god kvalitet. Jeg bruger gerne tomaterne fra Coppola, der forhandles i Kvickly og Superbrugsen. Kvaliteten spiller ind i forhold til konsistensen på den endelige bolognese. Det bliver en noget mere vandet affære, hvis du bruger de billige hakkede tomater fra netto.
- Nu skal det simre under låg i 2 timer på lavt blus.
- Efter de 2 timer tilsættes den brune farin og tilsmages med salt og peber salt og peber
- Bolognesen kan eventuelt jævnes med en smule majsstivelse, hvis den er meget vandet.